viernes, 10 de septiembre de 2010

EL COSTAT FEMENÍ DE LA RADIO EXPERIMENTAL SOL REZZA (Buenos Aires, 1982) 13/10/2010


 
"A Mèxic em vaig trobar amb un llibre i una pedra, en aquests dos elements trobar l'empremta d'un país tan complex"Totes les peces estan basades en el llibre "El pensament Náhuatl xifrat pels calendaris" de Laurette Séjourné.
Produït per Sol Rezza. Any 2010Entrevista: Esperança Rascón.

Objectes sonors utilitzats:-Filferros.-Branques d'arbres.-Pocillo modificat.-Pedres.-Piano virtual.
* En aquesta peça no es van utilitzar instruments convencionals en la seva realització. Tots els sons pertanyen a objectes sonors modificats mitjançant ordinador.
"La pedra del conill és una roca volcànica gairebé rodona de 14 metres de circumferència i 5 metres d'alçada, despresa del volcà extint Iztaccihuatl.No es distingeix de les altres pedres de la zona excepte per l'escala llaurada que es troba al costat sud-oest i les talles dels seus baixrelleus que segons varietats la llum del sol poden ser visibles o invisibles davant del visitant. Per als arqueòlegs la peça constitueix un monument dedicat al solstici d'hivern, moment de l'any en què la pedra es lumina i deixa llegir el seu secret. La figura predominant, ja que és visible sota qualsevol llum, és el conill la boca emet 13 cercles. L'últim any anomenat 13 conill, abans de la destrucció del món Náhuatl, correspon a 1518 i el desembarcament dels espanyols data de principis de 1519 ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario